3D wanddecoratie: meer dan mooi

 

Als het om interieurontwerp gaat zijn je muren vaak één van de eerste dingen die mensen opvallen. En met een reden! De juiste wanddecoratie kan de uitstraling van je woonkamer volledig veranderen. Je huis wordt uitnodigender, stijlvoller en unieker. Maar 3D wanddecoratie is er voor meer dan alleen esthetiek. Je woonkamer weerspiegelt je persoonlijkheid. Maak daarom een kamer waar je jezelf thuis voelt en gebruik materialen en voorwerpen die wat voor je betekenen.

In dit artikel verkennen we enkele van de vele voordelen van 3D wanddecoratie en geven we tips voor het kiezen van de juiste stukken. Lees verder voor meer informatie!

Unieke woonkamer met planten voor persoonlijke stijl

De voordelen van 3D wanddecoratie

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het decoreren van je muren, zoals:

1. Het creëren van een unieke woonkamer

3D wanddecoratie heeft een extra dimensie beschikbaar en dat biedt een groot scala aan extra mogelijkheden om je leefruimte echt te personaliseren naar jouw smaak en stijl. Of je nu kiest voor houten beeldende kunst of 3D muurdecoratie, de juiste stukken weerspiegelen jouw prioriteiten, voorkeuren en levensweg. Zo zal een natuurmens eerder planten in huis halen en houdt een echte stedeling eerder van industrieel.

2. Het verbeteren van de esthetiek van je huis

Natuurlijk is één van de belangrijkste voordelen van 3D wanddecoratie dat het de uitstraling van een kamer drastisch kan verbeteren. De juiste stukken kunnen kleur, diepte en uitstraling toevoegen aan een anders saaie ruimte. En omdat de eerste indruk belangrijk is, is 3D wanddecoratie een geweldige manier om een goede indruk te maken op je gasten.

3. Je stemming verbeteren

Geloof het of niet, maar de kleuren en patronen die je kiest voor je muren kunnen je stemming beïnvloeden. Van bepaalde kleuren en vormen is aangetoond dat ze het energieniveau verhogen en de concentratie verbeteren, terwijl andere kleuren en vormen ontspanning en rust bevorderen. Dus als je op zoek bent naar een manier om je dagelijks leven op te fleuren, begin dan met krachtige kleuren en aanwezige vormen. Wil je juist rust creëren, begin dan met blauwtinten en golvende vormen.  

Kleurwiel voor emoties

Emoties en kleur van Abby van Muijen 

Tips voor het kiezen van de juiste 3D wanddecoratie

Weet je niet zeker waar je moet beginnen bij het kiezen van 3D wanddecoratie voor je huis? Hier een paar tips om je op weg te helpen:


1. Kies stukken waar je van houdt

Het allerbelangrijkste is dat je alleen stukken kiest waar je absoluut een warm gevoel van krijgt. Je zal er tenslotte elke dag naar moeten kijken! Als je niet verliefd bent op een stuk dan is het waarschijnlijk niet de moeite waard om het aan de muur te hangen.

2. Zorg voor evenwicht

Als je meerdere stukken bij elkaar hangt, is het belangrijk om balans te vinden in de grootte, vorm en kleuren. Anders zien je muren er rommelig en chaotisch uit. Lees hier onze tips voor het ophangen van wanddecoratie.  

3. Denk aan functionaliteit

Als je te weinig opbergruimte hebt, zoek dan naar 3D wanddecoratie die additionele functies kan vervullen. Zo kunnen stijlvolle planken ook als opbergruimte kan dienen. In de woonkamer gebruik je ze om foto's en boeken op te zetten. In de keuken kunnen ze worden gebruikt als kruidenkastje. Je creativiteit is de enige limitatie in het combineren van esthetiek en functionaliteit. Wordt dus zo creatief als je kunt. Een elandengewei als kapstok. Perzische tapijten voor het verbeteren van de akoestiek. Een vintage klok voor de tijd. 

Vintage klok hangt aan de muur als 3D wanddecoratie

 

4. Wees niet bang om te experimenteren

Wees niet bang om te experimenteren met verschillende stijlen en materialen tot je iets vindt waar je van houdt. Je zou wel eens verrast kunnen zijn door wat je mooi vindt! Wil je jouw favoriete stad aan de muur? Wij maken geheel vrijblijvend een preview van jouw wensen

 

Conclusie

3D wanddecoratie gaat over zoveel meer dan alleen esthetiek. Het gaat over het creëren van een unieke ruimte die jouw persoonlijkheid weerspiegelt en waardoor je jezelf thuis voelt. Er zijn talloze mogelijkheden bij het kiezen van de juiste stukken voor je woonkamer, dus wees niet bang om te experimenteren tot je vindt waar je van houdt. Zo kan je zeker een prachtige ruimte creëren waar je nog jaren van zal genieten!

5x 3D wanddecoratie van Urban Rescape in verschillende kleuren

 3D plattegronden van Urban Rescape

 

Schrijf je onderaan de website in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste artikelen