Industriele 3D wanddecoratie op bakstenen muur - Amsterdam Grachtengordel

Hoe maak je een industrieel interieur?

Je hoeft niet in een loft te wonen om te genieten van een industrieel interieur. Deze stijl is perfect voor iedereen die houdt van strakke lijnen, functioneel design en een vleugje edge. Weet je niet zeker hoe u deze look kunt creëren? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.


1. Industrieel interieur is grof

De beste manier om een industriële look te bereiken is te beginnen met een kale ruimte. Dat betekent bakstenen muren, betonnen vloeren en open plafonds. Hierin geldt hoe ruwer, hoe beter. De eigenlijke basis van een industrieel interieur is namelijk het kunnen zien van de constructie. Kun je niet de gehele ruimte kaal maken? Kies dan bijvoorbeeld voor een enkele muur. Als je eenmaal je lege ruimte hebt, kun je beginnen met het toevoegen van industrieel geïnspireerde stukken.

Industrieel interieur bakstenen muur 3D wanddecoratie Amsterdam Grachtengordel

3D wanddecoratie van Amsterdam Grachtengordel

2. Introduceer ruwe materialen en donkere kleuren

Een van de kenmerken van de industriële stijl is het gebruik van ruwe materialen zoals beton, hout en metaal. Als u nog niet klaar bent voor een volledige industriële make-over, begin dan klein met deze materialen in de vorm van accenten of accessoires. Lees hier onze tips voor het ophangen van wanddecoratie. Ook donkere kleuren, zoals antraciet en mat zwart, staan mooi in een industrieel interieur.

 

3. Denk aan functionaliteit

Denk bij meubels aan functionaliteit boven vorm. Zoek stukken die meerdere doelen dienen of die gemakkelijk kunnen worden hergebruikt voor andere doeleinden. Een vintage archiefkast kan bijvoorbeeld worden gebruikt als nachtkastje of bijzettafeltje, terwijl een oude koffer kan dienen als salontafel of voetenbankje.

 

4. Voeg details toe

Een industrieel interieur is niet compleet zonder extra details. Om uw ruimte wat extra's te geven, kunt u op zoek gaan naar voorwerpen met een onverwachte twist, zoals een kroonluchter van gerecycleerde auto-onderdelen of 3D muurdecoratie van zwerfhout. Ook kun je extra leven in je interieur brengen door middel van planten. 

Inspiratie voor een industrieel interieur

Zie voor accessoires en verlichting livin24

Conclusie

Met strakke lijnen en een functioneel ontwerp is de industriële stijl perfect voor iedereen die houdt van rauw. Om de look in uw eigen huis te krijgen begin je met een kale ruimte en introduceer je naar eigen inzicht materialen en meubels toe. Met deze tips bent u goed op weg om een industrieel interieur te creëren dat zowel stijlvol als uniek is.

 

 

 

Heb jij een ander beeld van jouw ideale 3D wanddecoratie ? Laat dan jouw persoonlijke miniatuur stadsmodel ontwikkelen in 3 eenvoudige stappen.

Schrijf je onderaan de website in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste artikelen