Close-up van 3D wanddecoratie van Amsterdam Zuidas

5 aanbieders van stadskaarten vergeleken

Waarom posters van een stad of wijk?

Posters van wijken en steden voor aan de muur zijn populair en dat is niet voor niets. De producten zijn stijlvol, maar bovenal persoonlijk. Iedereen heeft mooie herinneringen aan een bepaalde buurt of dorp. Je kan een wijkkaart krijgen van jouw woon- of geboorteplaats ongeacht waar in Nederland je woont. Dit maakt dat deze producten het ideale aandenken zijn. Voor bij jouw in de woonkamer of als persoonlijk cadeau. Vanwege de populariteit zijn er meerdere aanbieders die allemaal hun eigen product maken. Om het vergelijken voor jou te vergemakkelijken zetten wij in dit artikel verschillende concurrenten voor jou op een rijtje.

 

WIJCK. - posters met lijntekeningen

Waarschijnlijk de meest bekende aanbieder van wijkkaarten is WIJCK. WIJCK. maakt lijntekeningen van de meest bekende steden ter wereld. Het design van WIJCK. is strak met zwarte lijnen op een witte achtergrond. De naam van de stad wordt hierbij prominent op de poster gedrukt. Als jij op zoek bent naar een groot aanbod aan steden dan ben je bij WIJCK. aan het juiste adres. 

 

Kunst in Kaart - posters met mozaïekkaarten

Kunst in Kaart richt zich op kunstzinnige stadskaarten. Het ontwerp van de stadskaarten wordt handgemaakt waarbij de steden in mozaïek worden weergegeven. Afhankelijk van de stijl van het mozaïek hebben de posters een strak of juist kleurrijk design. Van elke stad zijn verschillende kleurencombinaties beschikbaar. Buiten stadskaarten biedt Kunst in Kaart ook posters van provincies, landen en continenten.  

 

Printmijnstad - gepersonaliseerde posters

De specialiteit van Printmijnstad is het personaliseren van posters via de tool op hun website. Met behulp van deze handige software tool kan jij eenvoudig je eigen stadskaart ontwerpen. Naast de keuze voor een specifieke stad kan jij kiezen uit verschillende kleurstijlen en kan je de poster een eigen titel en subtitel geven. 

 

Urban Rescape - 3D miniatuur stadsmodellen

De enige aanbieder van 3D stadsmodellen is Urban Rescape. Op de stijlvolle producten van Urban Rescape worden de gebouwen van een stad waarheidsgetrouw gevisualiseerd. Zo kan jij je verwonderen aan jouw huis, oude school of favoriete restaurant. De 3D wanddecoratie van Urban Rescape hebben een strak, modern design en zijn standaard beschikbaar in goud, zilver en brons. Op aanvraag ontwikkelt en personaliseert Urban Rescape elke willekeurige stad of dorp. Als jij wilt dat jouw stadskaart uniek is en er letterlijk uitspringt dan is Urban Rescape de keuze voor jou.

 

City Shapes - houten stadskaarten

City Shapes focust zich op houten muurdecoratie. Het hout wordt uitgesneden met een lasersnijder waarbij het stratenplan van jouw stad zichtbaar wordt. De combinatie van scherpe lijnen met het hout geeft de producten van City Shapes een sfeervolle look and feel voor aan de muur. De stadskaarten van City Shapes zijn beschikbaar in zwart MDF, eiken- of notenhout. Als jij een houten stadskaart wilt dan zit je bij City Shapes goed.

 

Conclusie

Er zijn meerdere aanbieders van stadskaarten en welk product het beste bij jou past hangt af van je voorkeuren. Wil je een 3D product of juist een houten product? Zoek je een traditioneel of modern design? We hopen dat we jou met dit artikel hebben kunnen helpen bij het maken van je keuze.

Wellicht niet verrassend, maar onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de 3D miniatuur stadsmodellen van Urban Rescape. Neem een kijkje naar onze Producten of ga voor een Stad op Aanvraag. Heb jij nog specifieke vraag? Neem gerust Contact met ons op. 

 

3D wanddecoratie in drie kleuren. Miniatuur stadsmodellen van Scheveningen (brons), Eindhoven (zilver) en Amsterdam (goud)

3D wanddecoratie van Urban Rescape in goud, zilver en brons

 

 

Blijf op de hoogte van onze laatste artikelen en schrijf je onderaan de website in voor onze nieuwsbrief.